A rendezvény keretében - a hagyományokhoz hűen - átadásra kerültek a szakdolgozói és az orvosi elismerések, illetve főorvosi és adjunktusi kinevezések, valamint a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara budapesti területi szervezete által odaítélt szakdolgozói elismerések.

Idei ünnepségünkön tiszteletét tette Bidló Judit, az egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkár, aki ünnepi köszöntőjében elmondta: „Önöknek nem csak abban van a felelősségük, hogy meggyógyulunk-e, hanem abban is, hogy bízunk-e az egészségügyi rendszerben, hogy értékeljük-e azt, és hogy megfelelően használjuk-e. A rendszer javulásának a kulcsa tehát valójában nem a minisztériumban meghozott döntésekben van, hanem abban a felismerésben, hogy mindannyian felelősek vagyunk. A beteg az egészsége védelméért, a betegségek mielőbbi felismeréséért, és a gyógyítókkal való készséges együttműködésért, valamint a bizalomért; az orvos pedig a magas szintű ellátásért, az emberséges hozzáállásért, és a korrekt tájékoztatásért, azaz a beteg bevonásáért a gyógyítás folyamatába. A minőség kulcsa tehát az Önök kezében van!”

Dr. Vendrei Gábor orvosigazgató ünnepi beszédében felidézte, hogy az ÉPC-Honvédkórháznak a másfél évvel ezelőtti intézményi átalakulás óta mennyi szervezeti szintű átalakítással és kihívással kellett szembenéznie, amellett, hogy jelentős vállalása van a régió, és egyes esetekben az egész ország betegellátását tekintve. Semmelweis Ignác ünnepelt alakját és mozgalmas életét bemutató beszéde végén köszönetét fejezte ki intézményünk összes egészségügyi dolgozójának, szakdolgozójának, orvosának, és összes egészségügyben dolgozójának egyaránt.

Az ünnepséget követő állófogadáson Dr. Szabóné Darázs Mónika leendő ápolási igazgató mondott pohárköszöntőt, melyben kihangsúlyozta: „A siker kulcsa a tudásvágy, a szorgalom, a vezetői példamutatás és az önismeret. Ismerni kell az erősségeinket és a gyengeségeinket. Előbbieket formálni, gyakorolni kell, utóbbiakat pedig céltudatosan fejleszteni. Az ÉPC-Honvédkórház egyértelmű erőssége a szakképzett, elkötelezett kollégákban rejlik, az ő tudásukban, tapasztalatukban. Köszönetet mondok a magam, és a vezetőség nevében az összes egészségügyi dolgozó munkájáért, és kérem, ezt tolmácsolják a jelenleg is a munkájukat végző kollégának. Hitvallásom ápolási igazgatóként az lesz, hogy nincs olyan feladat, amit ne lehetne megoldani. Mindig, mindenre van megoldás, legfeljebb több időbe telik, vagy innovatív erőforrásokat igényel.”