Az ünnepségen Prof. Dr. Wikonkál Norbert Miklós, az ÉPC-HK főigazgatója ünnepi köszöntőjében kifejezte háláját az ápolóknak, kihangsúlyozva, az elmúlt egy év nehézségeit, melyek ellenére minden ápoló kitartóan és lelkiismeretesen helytállt. Beszédében elmondta: az intézmény vezetősége elkötelezett a pozitív változások iránt, és továbbra is mindent megtesznek az egy évvel ezelőtti fenntartóváltás okozta nehézségek megszüntetésére irányulóan. Hozzátette: a jövőben is számít az ÉPC-Honvédkórház ápolóinak elkötelezett munkájára, hiszen nélkülük lehetetlen lenne a gyógyító munka.

Ezt követően Bíró Edit, a Szülészet Nőgyógyászati Osztály vezető ápolójának ünnepi beszéde következett, aki amellett, hogy bemutatta Kossuth Zsuzsanna páratlan munkásságát, felidézte az elmúlt évek nehézségeit. Előadásában külön kiemelte azokat a pillanatokat, amelyekért az ápolók minden nehézség mellett nap, mint nap dolgoznak: a gyógyultan távozó betegek öröme, az egészséges kisbabák mosolya, és a sok-sok köszönet. Ezek azok a momentumok, amik mindennapi munkájuk során átlendítik őket ennek a sokszor embert próbáló hivatásnak a nehézségein, mert „hiszünk abban, hogy ADNI JÓ, hogy SEGÍTENI JÓ!

A megjelent szakdolgozók megtekinthettek egy kisfilmet is, melynek köszönhetően felidézhettek az osztályuk mindennapi életéből számos vidám pillanatot, de emellett több jelenlegi, vagy volt betegük is lehetőséget kapott, hogy ilyen módon juttassa el köszönetét ápolóinknak.

Végül a díjazottak a Magyar Rendőrség Zenekarának széleskörű repertoárjából egy színes könnyűzenei válogatást hallgathattak meg.

Köszöntjük minden szakdolgozónkat, és ezúton is gratulálunk az elismerésben részesült kollégáinknak!