Az intézmény vezetőségének feltett szándéka, hogy a dolgozók mentális, fizikai és egészségi állapotát javítsa azáltal, hogy megfelelő szakmai vizsgálatokat, tanácsadásokat és mozgásjavító formákat biztosítson számukra, melyek közvetlenül, "házon belül" elérhetők bárki számára.
Az egészségfejlesztési program elkezdésénél megfogalmazódott az az ötlet, hogy egyszerre, minél több munkatárs bevonásával rendezzen a kórház egy sport és egészségnapot, a családtagok részvételével. Mindez május második vasárnapján valósult meg. 
A Budapesti Honvéd Sportegyesülettel együttműködve, a mozgás és az egészséges életmód fontosságát kiemelő programokkal várták a kórház munkatársait a Dózsa György utcai sportpályán.

A rendezvényen lehetőség volt kipróbálni egyebek között a teqballt, volt egymás közötti focimeccs, közismert emberek válogatottja ellen, bemelegítés Katus Attila világbajnok aerobik szakedzővel, a bátrabbak kipróbálhatták az erős emberek sportját, de lehetett kosarazni, tollasozni, vagy egyszerűen csak kocogni a futópályán.
A kórház szakorvosai életmód tanácsokkal, in body méréssel, szakemberei dietetikai tanácsokkal látták el az érdeklődőket.

Az FH Gasztro Kft, a kórház jelenlegi élelmezését ellátó társaság gyümölcsökkel, müzli szelettel, szendvicsekkel támogatta a rendezvényt.

Az Észak-Pesti Centrumkórház-Honvédkórház ezúton is köszönetet mond a támogatóinak, a szervezőknek, a résztvevőknek és mindenkinek, aki tevékenyen hozzájárult ennek a délelőttnek a létrejöttéhez.