„Zárjuk be a szakadékot”Az idei év mottója az, hogy szüntessük meg a szakadékot. Ennek célja, hogy minden társadalmi réteghez eljusson a megfelelő információ a szoptatásról, illetve az anyatejes táplálás fontosságáról. 
Az Észak-Pesti Centrumkórház - Honvédkórház Védőnői Osztályát vezető mentoroknak ez a mondat adott ötletet ahhoz, hogy a kórházunkba beintegrálódott 72 település védőnői egyszerre, ugyanazon a napon, ugyanabban az időben, hasonló tematikára épülve rendezzék meg az anyatejes világnappal kapcsolatos ünnepségeket.2024. szeptember 13-án délelőtt több Pest vármegyei településen és fővárosi kerületben is megrendezésre kerültek a programok. 
A települések adottságaihoz mérten volt, ahol kisebb létszámban a védőnői tanácsadó helyiségekben gyűltek össze, és volt, ahol közel 100 anya és gyermek élvezte a színvonalas műsort és előadásokat a helyi művelődési házban. 
A szervezők gondoskodtak róla, hogy mindenhol kapjanak az édesanyák emléklapot, és törekedtek arra, hogy legyenek apró ajándékok is, tombola formájában.
A különböző települések önkormányzati vezetői hol ebben, hol abban segítették és támogatták a rendezvények sikeres lebonyolítását. Többek között Gödön Kammerer Zoltán polgármester személyesen köszöntötte az édesanyákat, illetve a XIII. kerületben Holopné Schramek Kornélia alpolgármester asszony mondott beszédet.

Több helyszínen is szorgalmazták a helyi közismert emberek bevonását a tervezett műsorokba, és ösztönözték őket egy előadás megtartására. Dunakeszin például Mészáros Árpád Zsolt színész az első hívó szóra igent mondott, és egy fergeteges műsorral dobta fel a hangulatot a művelődési házban. 
Fóton a védőnők rajzpályázatot hirdettek gyerekeknek, anyaság és szoptatás témában. Amellett, hogy nagyon szép rajzok érkeztek, érdekes volt látni rajtuk az anyaság csodáját egy gyermek szemén keresztül.

Elmondhatjuk, hogy a visszajelzések alapján minden településen sikeresek voltak a hagyományteremtő rendezvények, az anyukák boldogan fogadták a kezdeményezést, mentor védőnőink pedig igyekezni fognak jövőre még magasabb színvonalon megrendezni az anyatejes táplálás fontosságára emlékeztető világnapot.